Welcome to Our Website

Cengiz İnşaat temel attı: ‘Bodrum için geri dönüşü olmayan bir süreç’

Selçuk Arslan

MUĞLA – Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Göl Mahallesi Gökburun mevkiinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan turistik tesisin inşaat çalışması sürüyor. Yapılan çalışmalar kameraya yansıdı. Görüntülere göre, bölgede yapılacak olan inşaatın alan düzenlemesi yapılıyor. Bu çalışma kapsamında ağaçlar kesilmiş durumda. Yine yapılacak olan binaların temeli atılıyor.

DEMİR: BU TÜR PROJELER RANTÇILARI CESARETLENDİRİYOR

İnşaat çalışmasının başlaması üzerine değerlendirmede bulunan MUÇEP (Muğla Çevre Platformu) Eş Sözcüleri Mir Bahattin Demir, üzülerek süreci izlediğini ifade etti. Mevcut durumda yapının yapılmaması gerektiğini belirten Demir, “Özelleştirme süreci de sağlıklı yürütülmedi. Bugün karşılaştığımız tablo Bodrum için geri dönüşü olmayan bir sürecin başlaması anlamı taşıyor. Bodrum’un son bakir alanlarından birisi de böylece ranta kurban ediliyor. Böyle giderse artık halkın denize girebileceği alan kalmayacak. Bu tür projeler rantçıları cesaretlendiriyor. Hukuk oyunları oynandı ve süreç bu noktaya geldi. Bu işin buraya gelmesinde rolü olanlar acaba yarın çocuklarının yüzlerine nasıl bakacaklar” diye konuştu.

‘DAVA SÜRERKEN ÇALIŞMA BAŞLADI’

Koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide turistik tesis, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması tepkilere neden olmuş ve bölge halkı eylemler yapmıştı. İnşaat sırasında bölgede kaya mezarlarının olduğu ortaya çıktı.

Koy, 1 Haziran 2010 tarihinde Özelleştirme Yüksek Kurulunun kararıyla özelleştirme kapsamına alınmıştı. 12 Temmuz 2012 tarihinde yapılan ihaleyi 2 milyar 100 milyon liralık bedelle Mehmet Cengiz ve Fettah Tamince’nin şirketi almıştı. Açılan davalar sonucunda Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu ihaleyi iptal eti. Ancak cumhurbaşkanlığı 2016 tarihinde ihalenin iptal kararına karşı bir işlem yapılmamasına karar verdi. Bu karara karşı da Danıştay’a bir dava açıldı. Danıştay 13. Dairesi, Cumhurbaşkanlığı’nın kararına ilişkin yürütmeyi durdurdu. Fakat bu kararlara karşı otel inşaatı başladı. Ardından ÇED gerekli değildir kararı verildi. Bu karara karşıda dava açıldı, dava sürerken şirket kapasite artırımı için başvuru yapmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir